De wet van aantrekkingskracht en waarom dit nuttig is voor jou

Aantrekken wat je uitstraalt, dus positieve (of negatieve) dingen. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt zo volgens de wet van aantrekkingskracht. Hoe werkt deze wet dan precies en hoe kan jij dit inzetten als ondernemer?

Zo werkt de wet van aantrekkingskracht

Ik ben veel te nuchter voor spirituele definities. Laten we het dus down to earth maar nuttig maken. De wet van aantrekkingskracht gaat ervan uit dat de wereld een soort spiegel voor je is. Je krijgt terug van je uitstraalt en verwacht. Wat je vaak ziet, krijg je makkelijker. En dat kan je gebruiken om je doelen te verwezenlijken. Hoe je je nu voelt is eigenlijk een som van al jouw emoties, gedachten en woorden uit het verleden. Die heb je allemaal aangetrokken. Soms bewust, maar in de meeste gevallen onbewust.

Waarom is deze wet zo belangrijk?

Je kunt deze wet dus gebruiken als ondernemer, maar ook in je relaties, geluk en bij geldzaken. Door je mindset te veranderen, kun je dus krijgen wat je wilt. Als je op negatieve dingen focust en onder een donkere wolk blijft lopen, zal die wolk niet weggaan. Maar er is goed nieuws. Als je op positieve dingen focust en doelen stelt, zal je uiteindelijk je doelen behalen. Want het universum stippelt paden voor jou uit. Die paden waren er al, maar nu kun je ze zien, want je focust erop. Het werkt als een soort magneet: focus op positiviteit en je trekt het ook aan. Deze wet is dus belangrijk omdat je kunt krijgen wat je wilt en het niet eens zo moeilijk is.

De wet van aantrekkingskracht toepassen

Op het internet vind je duizenden artikelen en stappenplannen, net als “fabel of feit?”-artikelen en spirituele reizen die mensen maken. Zoals ik al eerder zei wil ik het simpel en haalbaar maken. Dit is een simpel stappenplan voor de wet van aantrekkingskracht.

Kijk goed naar jouw verlangens

Stel dat je heel graag een nieuwe baan wilt. Je wilt beginnen als ondernemer. Wil je dat omdat je een passie voor ondernemerschap hebt, een goede oplossing voor een probleem hebt of mensen wilt helpen? Helemaal goed. Maar… wil je beginnen als ondernemer omdat je bang bent dat het bedrijf waarvoor je werkt failliet gaat, door de mand valt of ontslagen gaat worden? Dat is niet goed. Je verlangen is gebaseerd op angst en dat is geen goed beginpunt. Heel cliché maar volg je hart en luister naar je lichaam en je intuïtie.

Mediteer (baby steps)

In het boek “Babe, you got this!” las ik over mediteren en het was ook een hot topic bij The Next Web Conference vorig jaar. Ik verdiepte me erin. Sindsdien mediteer ik 10 minuutjes per dag en ik moet zeggen, het is geweldig. Die 10 minuten maken echt een verschil. 5 a 10 minuutjes is al genoeg om het visualiseren van je verlangens te oefenen.

Wees duidelijk in wat je wilt

Je hebt goed naar je verlangens gekeken en je mediteert. Heel goed. Volgende stap: je boodschap zo duidelijk mogelijk formuleren. Doe alsof je je boodschap naar het universum gaat sturen. Hoe duidelijker je voor je hebt wat je wilt, hoe groter de kans dat je het ook echt terugkrijgt. Ik weet dat het gek klinkt maar het kan echt werken!

Schrijf je wens op

Schrijf op wat je echt wilt en schrijf het alsof je het al hebt. Totdat je het hebt, sluit je elke dag eventjes je ogen en stel je je voor dat je het al hebt. Er is hier geen ruimte voor negativiteit en angst. Stel je ook voor hoe je je voelt als je wens is uitgekomen. Welke emoties roept dit op? Dit kan echt helpen om te krijgen wat je wilt.

Heb geduld

Ik hoor mijn moeder zeggen: “Geduld is een schone zaak.” Dat is het ook echt. Het is geen wensput of Sinterklaas-verlanglijstje. Heb geduld en wees dankbaar voor wat je al hebt gekregen. Hou die positieve mindset in gedachten. Komt je wens niet meteen uit of lijkt het allemaal de andere kant op te gaan? Geen paniek, heb vertrouwen; het komt echt wel goed, ook al duurt het misschien wat langer!