De 5 beste planten voor op kantoor

Het is waar je een groot deel van je dagen slijt: je (thuis)kantoor. Droge ogen door de airco/kachel of een loom gevoel van het continue binnen zitten? Veel kantoren zijn slecht geventileerd. De lucht zit er vaak vol stof of soms zelfs chemicaliën. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor: KANTOORPLANTEN!

Groen = gezond

Kantoorplanten? Ja, je leest het goed. Een beetje groen in je kantoor ziet er niet alleen gezellig uit, maar helpt je ook met allerlei andere klachten en kwaaltjes! Zo is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat kantoorplanten zorgen voor gemiddeld 43% afname van ademhalingsproblemen en wel 52% afname van oogirritaties! Ook helpen planten bij astmatische klachten en longaandoeningen én rijzen je creativiteit en productiviteit de pan uit.

Snel richting het tuincentrum of de plantenwinkel om de hoek dus! Maar, wat is nou de beste keuze voor bij jou op kantoor? Welke planten zijn onderhoudsvriendelijk, maar bieden je wel alle voordelen? Welke groene parels zuiveren jouw lucht als de beste en zien er ook nog eens heel gezellig uit? Wij zetten onze favorieten voor je op een rij. 

Graslelie (Chlorophytum)

De graslelie is een echte schadelijke stoffenkiller! Daarbij is hij niet veeleisend: geef hem lekker veel water en hij zal de beste groene luchtverfrisser zijn die je je kunt wensen. Daarbij is deze plant niet giftig voor katten, dus ook als je een (thuis)kantoorpoes hebt kun je met een gerust hart genieten van deze beauty.

Sansevieria Laurentii

Onze zuiderburen noemen deze plant de Wijventong. Wij zien het niet helemaal, maar kunnen je wel vertellen dat dit één van de makkelijkst te verzorgen planten is die je kunt vinden. Hij heeft niet veel water nodig en heeft ook weinig eisen qua schaduw of licht. Met zijn sterk luchtzuiverende kwaliteiten is dit een exemplaar dat in geen enkel kantoor mag ontbreken.

Tabaksplant (Ficus Lyrata)

De ficus is al jaren in een hit in vele huiskamers en op kantoren. Hij komt in allerlei soorten en maten, dus voor ieder wat wils! Deze hippe plant zuivert je lucht, zonder dat hij er veel voor terug vraagt. Een beetje water en wat zonlicht en je bent ready to go!

Goudpalm (Areca)

Toe aan vakantie, of altijd wel in de mood voor een tropische vibe? Dan is de goudpalm de plant voor jou! Zijn exotische karakter brengt ieder kantoor tot leven en daarbij zorgt hij voor super schone lucht. Daar vraagt hij wel behoorlijk wat licht en water voor terug, maar dat is een kleine prijs voor alles wat hij jou te bieden heeft.

Krulvaren (Nephrolepis)

Met zijn volle bos heldergroene bladeren fleurt hij elke ruimte op. Het enige dat deze plant van je vraagt is een goede plens water, want verder is hij erg makkelijk in de omgang. Hij heeft geen plantenvoeding nodig en is niet giftig voor dieren. Laat deze jongen je leven vergroenen en je lucht verfrissen!