Terugblik 3 maanden na de Helweek: changes, learnings, insights, happenings, focus points

Time flies, maar het is alweer 3 maanden geleden dat ik de Helweek van Meetings in the Sun heb gedaan. In twee eerdere blogs blikte ik terug op mijn learnings van de Helweek in april en gaf ik tips voor als je zelf mee wilt doen. Nu we een kwartaal verder zijn, blik ik graag terug op hoe mijn leven veranderd is (spoiler: A FUCKING LOT).

Wat heb ik allemaal aangepakt?

Business on fleek

Er zijn een aantal dingen die ik zelf heb aangepakt – ofwel in de Helweek, ofwel daarna, naar aanleiding van de Helweek. Zo heb ik tijdens de Helweek al mijn social media gemaakt, geschreven, gedesignet en ingepland voor mei en juni. Dat was vet veel werk, maar voelt echt heel fijn. Verder heb ik me ingeschreven voor de Holiweeks, waardoor ik elke maandag om 5 uur de week kickstartte met een kleiner groepje door middel van een sportsessie en mini coaching.

Privéleven veel meer in balans

Op privé gebied is er meer veranderd. Aangespoord en gemotiveerd door het stukje over doelen, energie en mindset heb ik een bezem gehaald door mijn relaties. Sommige vriendschappen hebben hierdoor een boost gekregen, anderen zijn hierdoor helaas tot een einde gekomen. C’est la vie. De Helweek heeft mij in laten zien wat voor invloed de mensen op mij heen hebben en ook welke invloed ik op hen heb afhankelijk van mijn mood, energie, doelen en lifestyle. Ook heb ik meer tijd vrijgemaakt voor de dingen die ik écht wil, dus surfen, kiten en paardrijden. Na maaaandenlang heb ik eindelijk een paardrijrit ingepland! Voor sommige mensen een nachtmerrie, voor mij een achievement en noteworthy event. Last but not least: ik sport nu veel meer. Ik heb mijn 7 minute morning work-out of 20 minute morning yoga helemaal herontdekt en doe dit braaf elke ochtend – net voor mijn journalling, lezen en meditatie.

Business + privé: go with the flow

Dan zijn er nog een aantal dingen veranderd op een gebied tussen werk en privé in. Het allerbelangrijkste is dat ik veel meer rust en tijd voor mezelf heb genomen. Geen volledig volgeplande weekenden en krappe dagplanningen. Ik plan een stuk minder en laat het op me afkomen. Betekent dat dan dat ik elke avond alleen maar op de bank hang en minder werk gedaan krijg? Totaal niet. Ik doe juist ontzettend veel leuke en productieve dingen, van skatesessies tot kookworkshops en van SEO cursussen tot webinars. Het is alleen veel meer ongedwongen. Hierdoor ben ik ook een stuk productiever; ik doe immers wat op dat moment goed voelt en waar ik dan zin in heb.

En over het coaching stukje gesproken: heel toevallig (is het toevallig though? Bestaat toeval?) werd ik benaderd om mee te doen aan een coachingsprogramma van Matthijs van AWAKE Tribe, waarin purposedriven ondernemers (me, blijkbaar) hun purpose op business en persoonlijk vlak gaan vinden. Sluit natuurlijk helemaal aan bij de gedachte van Denkfabriek Agency om missiegedreven ondernemers te helpen.

Wat is er allemaal ‘gebeurd’?

Er zijn een paar significante life changes geweest sinds de Helweek. Soms kan ik niet geloven dat het nog maar 3 maanden geleden was. Het voelt echt als jarenlang geleden, als ik kijk naar wat voor impact het heeft gehad op mijn leven.

Zo heb ik besloten om mijn hart te volgen en aan het strand te gaan wonen. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe gelukkig mij dat heeft gemaakt. Scheveningen heeft al het chille waar ik altijd naar zoek als ik op reis ga: chille vibes, lieve mensen, sustainability, een fijn stadscentrum (Den Haag dan), lekkere restaurantjes, fijne muziek, yoga, buitenleven… ik wist niet dat Nederland dit had. Ik dacht nooit dat ik in Nederland zou blijven willen wonen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hier wel zou kunnen settelen.

What’s more? Ik heb zowaar vakantie ingepland. Oké, het is niet heel ver en het is niet heel lang, maar ik neem een week or so écht vrij. Geen laptop, geen telefoon, geen mailtjes die ik ga beantwoorden of cursussen die ik ga volgen. Ik ga er écht even tussenuit. Lekker Amsterdam verkennen met m’n vader, fietsen door de Oostvaardersplassen met m’n moeder, zwemmen in een meer in ’t Gooi met een vriendinnetje, kite surf lessen nemen, een dagje naar Texel… dan drie surf trips – in/op Bloemendaal, Ameland en Vlieland… HEER-LIJK. Ik vind vakantie nemen best wel eng, want wat als iemand mij nodig heeft en hoe ziek veel werk heb ik te doen als ik thuis kom?! Maar I need it and I deserve it.

Welke verschillen merk ik?

Ja heel leuk natuurlijk, dat ik schaapjes ga kijken op Texel en interessante cursussen voel, maar welk effect heeft die Helweek nou echt gehad? Ik merk ontzettend veel verschillen maar zal ze voor de overzichtelijkheid even organiseren en cutten tot 4 main punten:

1.     Veel beter in mijn vel: misschien is het mijn verhuizing naar Scheveningen of kritische review van mijn relaties, maar ik zit zo fucking lekker in m’n vel. Ik ben er nog steeds niet; er zijn altijd dingen om aan te werken en ik ben gewoon niet zo snel tevreden. Maar ik merk dat ik veel vrolijker ben. Ik kom meer buiten, lach meer, stress minder en heb aan het einde van de dag nog steeds zo veel energie over. Iedereen om mij heen zegt dat ik echt shine. En dat gun ik echt iedereen!

2.     Veel productiever: qua werk krijg ik veel meer gedaan. Ik heb een poosje wat minder projecten aangenomen om mezelf wat ruimte te gunnen. In die tijd heb ik alsnog ontzettend veel nuttige dingen gedaan, zoals blogs vooruit schrijven of passion projects uitgevoerd. Ik merk dat ik gewoon veel meer gedaan krijg in minder tijd, waardoor ik superveel tijd overhou voor leuke dingen.

3.     Vroeger opstaan is veel makkelijker: op Bali stond ik altijd wel vroeg op om te surfen of wandelingetjes te maken, dus 5 uur opstaan was op zich niet het ergste. Toch lukte het me in Nederland nooit. Nu lukt het me veel beter – waarschijnlijk omdat ik weet dat ik het nu kan. Dat is ook de hele essentie van de Helweek: je grenzen opzoeken en nét even oprekken, zodat jij de beste versie van jezelf kan zijn.

4.     Kan beter nee zeggen: ik vond nee zeggen best wel moeilijk, want ik voel me snel verantwoordelijk voor mensen en hun geluk. Hier ben ik na de Helweek een stuk beter in geworden. We kregen hier namelijk veel wijze lessen en insights over je grenzen aangeven, verantwoordelijkheid over je eigen geluk, rust en een pleaser zijn. Ik vind het nu makkelijker om voor mezelf op te komen en ben ervan overtuigd dat dit beneficial is op zowel zakelijk als privégebied.

Waar is nog ruimte voor verbetering?

Personal development is een journey. Daar ben ik me van bewust. Het is niet zo dat opeens mijn hele leven perfect is. Een paar dingen zijn namelijk niet helemaal gegaan zoals ik wilde en ik vind het jammer dat die niet zo zijn ontwikkeld als ik in gedachten heb. Zo heb ik nog niet al mijn week-, maand- en kwartaaldoelen behaald. Ik heb veel minder getekend als ik me had voorgenomen en ga vaak nog te laat naar bed, waardoor ik niet zo vroeg op kan staan als ik zou willen. Snoozen is dan ook een slechte gewoonte die er nog steeds in zit.

Dus, waar ga ik nog aan werken?

1.     Een bold stap zetten, zoals het opzetten van een eigen (fysiek) bedrijf naast Denkfabriek Agency

2.     Een nieuwe Helweek inplannen, namelijk die van 4 t/m 11 juli

3.     Beter en langer slapen, zodat ik uitgeruster ben en echt kan knallen

4.     Meer vakantie inplannen. Because I deserve it

Let’s goooo!

Zo, heb ik gelogen? Er is ziek veel veranderd in mijn leven, toch? Ik ben zo ontzettend hard gegroeid en kan niet genoeg zeggen dat de Helweek life changing is. Try it. Push your boundaries. En support ya girl, want ik ben affiliate en krijg dus commissie over jouw aanmelding. Kan ik weer lekker in personal development courses stoppen, of misschien wel voor een leuke winactie waar jij weer kans maakt op de prijs, of een Kerstcadeautje voor de Agenciërs waardoor zij weer beter werk voor jou leveren, of… anyhow, ik zal ervoor zorgen dat jij er ook van profiteert. Dus als je je gaat aanmelden, dan svp via mijn linkje:

Meld je aaaaaaan en release the best version of yourself