Daten en druk ondernemen, hoe doe je dat?

Het leven als ondernemer lijkt van buitenaf soms chill. Je kan zelf je werktijden bepalen, je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en als je thuis werkt, heb je geen reistijd. Relaxt leven, toch? Jij weet wel beter. Je hebt het al druk genoeg met je bedrijf, sport en gezond eten, hoe kan daten daar nog bij? Het kan. Ik ga je vertellen hoe.

Zoek een wingman of wingwoman

Beetje millenial-taal, maar zoek iemand die voor jou een geschikte date vindt. Diegene vindt dat vast hartstikke leuk om te doen en het bespaart jou weer tijd. Het is ook nog eens spannend en avontuurlijk. Win-win-win, zou ik zeggen.

Download Tinder en spreek snel af

Vroeger was online daten triest; je ging toch niet zó obvious op zoek naar een partner of zelfs een scharrel? Times have changed, het is nu juist cool om Tinder te gebruiken. En leuk. Een grote valkuil is om te lang via Tinder te blijven praten. Dat kost veel tijd en daarmee beperk je de gespreksonderwerpen tijdens jullie date. Spreek na een paar dagen gewoon af en kijk wat er gebeurt. Dat is veel leuker en efficiënter.

Plan je date ruim van tevoren

Om een date in je drukke leven te laten passen, plan je hem het beste minimaal een week van tevoren in. Zorg er ook voor dat je een praktisch moment kiest, dus niet een uurtje na een belangrijke meeting of op de avond voor een deadline. Plannen is de sleutel tot efficiëntie, ook hier gaat dat op. Zet de afspraak duidelijk in je agenda en zorg ervoor dat je checkt hoe lang het reizen is naar de plek van de date.

Stel prioriteiten

Desperately op zoek naar de liefde van je leven of gewoon op zoek naar een scharrel of iemand die je de stad laat zien? Bedenk hoe belangrijk daten voor jou is ten opzichte van je bedrijf en je vrienden. Stel prioriteiten: cancel de date met een potentiële scharrel als iemand jou een prachtige last-minute freelance kans aanbiedt. Heeft ook weer alles te maken met efficiëntie.

Verspil geen tijd als je niet geïnteresseerd bent

Natuurlijk is het vervelend als je date tegenvalt. Maar wees eerlijk. Hou diegene niet aan het lijntje, want dat is niet eerlijk voor diegene. En het kost je ook nog eens heel veel tijd en energie. Geen slim plan als je het al zo druk hebt. Denk dus aan het hart van degene waarmee je een date had en je kostbare tijd & kap het netjes af.