Interview Claudia: “Ik begeleid genadeloos maar liefdevol.”

Je hebt ambitie. Je wilt graag verder groeien als ondernemer. I get it. Deze volgende stap is echter een level up. Een die onlosmakelijk verbonden is met het nemen van een coach. Een businesscoach. Iemand die je net dat zetje in de juiste richting geeft. Zo iemand is Claudia. Waarom een coach écht niet mag ontbreken bij de groei van jouw bedrijf, lees je daarom in dit interview.

Over Claudia als businesscoach

Claudia helpt (samen met Yvonne) sinds de start van haar bedrijf, de Boostfabriek al heel wat ondernemers.  Vooral startende ondernemers. In het bijzonder bij het succesvol en ontspannen ondernemen. Maar waarom is ze hiermee begonnen? “Toen ik startte met het bedrijf en kennis wilde vergaren was dat op vele verschillende plekken. Er was niet één plek waar je de basis voor je onderneming kunt leren en al helemaal niet in combinatie met persoonlijke ontwikkeling – wat in mijn ogen erg vreemd is want jij bent je bedrijf en je neemt jezelf altijd mee. Met alle belemmeringen en overtuigingen. Het een is onlosmakelijk verbonden met het andere.”

“Het doel van mijn bedrijf is om ondernemers een geweldige start te geven vol vertrouwen en met een stevig fundament.”

She’s got a point! Weten wie je bent. En weten wat jouw bedrijf inhoudt. Op welke manier draagt een businesscoach daar precies aan bij? “Het doel van mijn bedrijf is om ondernemers een geweldige (door)start te geven vol vertrouwen en met een stevig fundament.” Een volwaardig antwoord als je het mij vraagt. Wat doet ze zoal als businesscoach, hoe ziet een dag eruit? “Ik geef coaching en businesstraining. De trainingen doe ik een keer in de twee weken en andere dagen coach ik 1 of 2 ondernemers 1/1 of online. Verder plan ik workshops en geef mijn aandacht aan promotie van mijn diensten door middel van marketing.”

Iedere coach heeft een coach

Een coach die een coach nodigt heeft. Isn’t that a bit… weak? Misschien ook niet. Laten we voor eens en altijd afrekenen met het taboe dat heerst op coaching. Jezelf kwetsbaar opstellen is kracht. Kracht is macht. Hoe kijkt Claudia aan tegen ‘toegeven dat het niet goed met je gaat’ gezien wordt als zwakte? “Vermoeiend lijkt mij dat. Ik denk juist dat als je je kwetsbaar op durft te stellen en jezelf durft te laten zien dat je daar juist verbinding maakt met anderen. Mensen hebben het ook door als je de schone schijn ophoudt… dat voelen zij haarfijn aan ” Zoals mijn moeder altijd zegt: I rest my case.

Maar nu we toch lekker bezig zijn met taboes doorbreken, hoe zit het met ‘iedereen kan tegenwoordig een coach zijn?’ Het zijn deze verhalen die niet erg positief zijn voor de reputatie van coaches. “Slechte en goede verhalen hoor je altijd en overal. Ik ga af op mijn eigen recensies van mijn deelnemers. Dat is wat telt voor mij.”

“Ik ben ik en daarmee altijd uniek.”

Zeker waar, toch is de concurrentie op coaching gebied moordend. “Als je uitgaat van je eigen kracht is er voldoende voor iedereen. Heeft ook te maken met overvloed gedachte. Iedere coach kan een coach gebruiken dus in dat opzicht.” En wat is dan jouw eigen kracht? “Ik ben ik en daarmee altijd uniek. Ik kan het zakelijke en persoonlijke heel goed met elkaar in balans brengen.” Verder richt Claudia zich specifiek op ondernemende vrouwen. “Dit is een doelgroep doe ik goed ken en herken. Ik kan mij goed inleven in deze groep en weet waar zij tegenaan lopen en hoe hun brein werkt.”

Waarom een coach nemen werkt

Nu we voor eens en altijd afgerekend hebben met de taboes, wil ik graag nog één keer horen waarom mensen een coach moeten nemen. Ik geef de vloer aan Claudia. “Een van de lessen van succesvolle mensen is van jezelf een prioriteit maken. Ken jezelf, weet hoe je in elkaar zit. Dit gaat je helpen in je leven en je zakelijke leven. Verandering van perspectief kan je leven veranderen.” En daar ben jij dus voor nodig. “Haha, hopelijk wel. Nee, zonder gekheid. Als ik aan het einde van een traject zie hoe de persoon straalt omdat zij weet waar zij en haar bedrijf voor staan, krachtig en met enorme drive, dan ben ik echt trots. Als meer mensen écht het lef hebben om te doen wat zij het allerliefste doen, wordt de wereld er uiteindelijk een stukje mooier op. Dat is toch prachtig?”

Tips van een coach

Genoeg overtuigingskracht lijkt mij. Maar voor eenieder die het nog éénmaal moet horen, welke boodschap wil je meegeven aan mensen die nog steeds twijfelen over het nemen van een coach? Claudia vat samen:

  1. Ga op onderzoek
  2. Maak een afspraak
  3. Ga ervaren en goed voelen of er een match is
  4. Nu heb je je antwoord

Simple as that. De Boostfabriek is landelijk bekend en menig startende ondernemer weet dat ze hier moeten zijn voor kwaliteit en een vliegende start. Dat er een mooie toekomst wacht op haar bedrijf is geen twijfel over. Mocht je Claudia ook zien als toegevoegde waarde let dan wel: “Ik zal je genadeloos maar liefdevol begeleiden, want… ik ben ik.”