Ondernemerstips: hoe kan je jezelf ontwikkelen? Lina geeft tips!

Ben je bij deze blog belandt omdat je op zoek bent naar low-key (maar ook high-key) manieren om je te ontwikkelen? Mooi. Own very own Lina is hier namelijk om onze leven te verrijken met tips. Hierbij put ze uit ervaring van haar eigen ondernemersjourney. Je kunt over haar struggles en learnings lezen (en daarvan leren) in deze blog. En nu, time to spillllllll.

Doe deze cursussen van Celine Charlotte & LinkedIn (Learning)

C Academy – cursus Worth It

Helaas wordt deze cursus niet meer gegeven, maar misschien komt ie wel terug! Het heeft Lina geholpen om haar uurtarief te bepalen. Ze begon namelijk eigenlijk veel te laag, puur om een portfolio op te bouwen. Maar wat was ze eigenlijk waard? Wat vond ze zelf dat ze waard was? Hoe kon ze dat berekenen? Als je even Googlet op ‘c academy worth it’, vind je genoeg blogposts waar mensen hun insights delen.

LinkedIn Learning – Diane von Furstenberg on when you don’t know what to do

Een van Lina’s favoriete quotes: ‘I didn’t know always know what I wanted to do but I always knew who I wanted to become’. Haar take-away van deze cursus: je moet niet op dezelfde plek blijven maar gewoon door blijven gaan om verder te komen naar degene die je wilt worden/zijn. Je kunt deze cursus bekijken op LinkedIn learning wanneer je een Premium account hebt. Hier kun je overigens een gratis proefmaand voor afsluiten.

Check deze TEDxTalks

TEDx Talk Brené Brown – The power of vulnerability

Hoewel Lina een open boek is, vindt ze kwetsbaar zijn moeilijk. Door de individualistische en succesvolle sfeer die er in Amsterdam heerst, heeft ze het idee dat ze altijd een drie stappen extra moet zetten. Deze talk was dan ook een echte eye-opener. Ze leerde dat het okee is om kwetsbaar te zijn. Ook een aanrader: al Brené’s podcasts. Check hier de podcast ‘Unlocking Us’.

Ga er eventjes tussenuit

Ken je dat stemmetje in je hoofd wat jou continu naar beneden praat? ‘Je moet harder werken’, ‘Kijk eens wat al die anderen doen’, ‘Je hebt klanten maar het moeten er meer zijn’, ‘Je staat stil’. Je voert als het ware innerlijke battles. Een manier waarop Lina die twijfels oplost is door lekker te gaan wandelen. Ga er even tussenuit om niet gefocust te zijn op je werk. Die rust is super belangrijk.

Quote-pinterest-Lina

Begin met journallen

Over journallen en een morning routine hebben we inmiddels al behoorlijk wat op social media gedeeld. Voor Lina is het ook heel belangrijk. Ze begint elke dag met het opschrijven van 3 dingen waar ze dankbaar voor is, vooral als ze een negatieve mindset heeft. Dit kan ook aangevuld worden gedurende de dag. Het geeft een mindshift en werkt heel goed.

Maak een Pinterest mapje met inspiratie aan

Lina heeft een privé board op Pinterest genaamd ‘Future you says thank you’. Hoe cute! Hier staan allemaal toffe quotes in waar ze een bepaalde feeling mee heeft. Het geeft haar echt een ‘kick in the butt’.